Η διαδρομή προς το Στόουνχεντζ θα αποκατασταθεί όπως φαινόταν πριν από χιλιάδες χρόνια

Η διαδρομή προς το Στόουνχεντζ θα αποκατασταθεί όπως φαινόταν πριν από χιλιάδες χρόνια

28 März 2022 0 Von admin

Φωτογραφία 45240469 © Pere Sanz | Dreamstime.com

Οι ερευνητές σκέφτονται πιο κοντά στην επίλυση το μυστήριο του Στόουνχεντζκαι τώρα φέρνουν ένα μέρος του πίσω.

Δύο ιστότοποι πρόσφατα που αποκτήθηκε από το National Trust του Ηνωμένου Βασιλείου – δηλαδή μια διαδρομή που οδηγεί στον κύκλο, καθώς και μια περιοχή όπου οι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες και οι πρώτοι Βρετανοί αγρότες είχαν μαζί τις γιορτές τους – σχεδιάζεται να αποκατασταθεί. Σύντομα θα αντικατοπτρίζουν πιο πιστά πώς φαινόταν κάποτε το περιβάλλον του Στόουνχεντζ στους αρχαίους προσκυνητές. Κηδεμόνας Αναφορές.

Στην αποκατάσταση των ζωνών, η φιλανθρωπική οργάνωση για τη διατήρηση – η οποία ήδη επιβλέπει περισσότερα από 800 εκτάρια του περιβάλλοντος τοπίου του Στόουνχεντζ – ελπίζει να αντιστρέψει μερικές από τις ζημιές που έχει αφήσει η σύγχρονη γεωργία στη γη.

Οι περιοχές θα είναι μετατράπηκε σε λιβάδι κιμωλίας για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αροτραίας καλλιέργειας και στην επανεισαγωγή βιοποικιλοτήτων όπως πεταλούδες, λαγοί και αγριολούλουδα.

«Η αροτραία καλλιέργεια μπορεί να είναι τεράστια ζημιά για την αρχαιολογία. Χρόνο με το χρόνο διαγράφοντας όλο και περισσότερο την ιστορία των ανθρώπων που έχτισαν και χρησιμοποίησαν τα μνημεία που προκαλούν δέος σε αυτό το παγκοσμίως σημαντικό τοπίο». σχόλια Ο Δρ Nick Snashall, ο αρχαιολόγος του Trust για το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του Stonehenge και του Avebury. «Λοιπόν, είναι φανταστικά νέα ότι καταφέραμε να κάνουμε το πιο σημαντικό βήμα για την προστασία αυτών των τοποθεσιών εδώ και δεκαετίες, φέρνοντας αυτή την πρόσθετη γη στη φροντίδα μας».

Ο πρώτος ιστότοπος καταλαμβάνει μέρος της Λεωφόρου, ένα μονοπάτι 1,5 μιλίου που συνδέει τις όχθες του ποταμού Έιβον με το Στόουνχεντζ. Το άλλο, σχεδόν ένα μίλι μακριά από τον κύκλο, ήταν όπου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν υπολείμματα ελαφιών που πιάστηκαν από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες και κόκαλα βοοειδών που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες, δείχνοντάς τους ότι κάποτε ήταν λάκκος γιορτής.

Ο στόχος είναι να καταστήστε αυτές τις ζώνες διαθέσιμες στα μέλη του κοινού και καλέστε τους να ακολουθήσουν τα βήματα των προσκυνητών.

«Με την επιστροφή [the land] σε λιβάδια με κιμωλία πλούσια σε είδη, φτιάχνουμε και οι δύο ένα σπίτι για τη φύση και διασφαλίζουμε ότι οι ιστορίες αυτού του τοπίου θα είναι εδώ για να τις ανακαλύψουν όλοι και να τις απολαύσουν για πολύ στο μέλλον», μοιράζεται ο Δρ Snashall.

[via The Guardian and National Trust, cover photo 45240469 © Pere Sanz | Dreamstime.com]